Vilka är vi?

CousticGlo International är ett familjeägt franchisekoncept som startade sin verksamhet redan 1975 i Minneapolis, USA. Idag finns vi även i KanadaAustralien, Hongkong, JapanSydafrikaIrland, Italien, Holland, Tyskland, Frankrike, Grekland och nu även i Skandinavien.

CousticGlo Scandinavia AB är svenskägt med huvudkontor i Malmö.

Vi har specialiserat oss på att restaurera och återbruka akustiktak. Vår tjänst är miljövänlig, hållbar & prisvärd. Våra metoder och produkter är unika i världen.

– CousticGlo since 1975

Våra metoder och produkter är unika i världen. -CousticGlo sedan 1975

”The right business at the right time”

CousticGlo är en banbrytande teknologi som revolutionerar hur vi kan renovera och underhålla ljudabsorberande undertak och väggar.

Vi har egna CousticGlo kemister i USA som ständigt utvecklar konceptets alla produkter. Vi är mycket stolta över att vara ISO-certifiterat.

Med ett engagemang för kvalitet, hållbarhet och användarvänlighet strävar CousticGlo efter att erbjuda skräddarsydda lösningar som möter varje kunds unika behov och förväntningar.  Vår gemensamma erfarenhet sedan 1975 gör att vi alltid kan leverera tjänster med högsta möjliga kvalité.

FAQ - Vanliga frågor

CousticGlo är branschledare på restaurering av inomhustak- och väggrestaurering. CousticGlo grundades 1975 och började med franchising 1982. Idag på marknader runt om i världen, bevisar CousticGlos produkter dagligen rätt resultat och bästa värde varje gång kunder anlitar oss.

Vi började vår franchising i USA och har sedan dess expanderat till Kanada och utomeuropeiska marknader i Sydamerika, Asien, EuropaSydafrika och Australien. Vårt fokus är rengöring och restaurering av alla typer av tak och väggar samt restaurering och reparation och utbyte av vanliga defekter som finns i dessa områden.

Dessa problem finns i nästan alla kommersiella byggnader. Nya byggnader som byggs idag är våra kunder för morgondagen. Även arkitekter inser att Coustic-Glo-tjänster är fördelaktiga för miljön och samtidigt tids- och kostnadsbesparande för fastighetsägare. Återbruk och minsta möjliga miljöpåverkan är vårt mantra. Därför är CousticGlo en aktör att anlita om man vill renovera hållbart.

 • Vi ses i era lokaler
 • Vi tittar på lokalerna, taken och utför mätningar och bedömning
 • Du får en offert och förslag på förväntat resultat
 • Vi enas om lämplig tidpunkt när vi utför uppdraget
 • Kostnadseffektivt
  Du sparar upp till 70 % jämfört med att byta ut taket
 • Ljust och fräscht
  Smuts försvinner och ytor återfår sin originalfärg. Vi kan också byta färg enligt NCS-färgskalan
 • Hälsosamt och säkert
  Mögel, sporer, kvalster och dålig lukt försvinner. Samtidigt som brandskydd och flamsäkerhet inte påverkas.
 • Förändra och inspirera
  Sätt er egen prägel och färga ert undertak till valfri kulör

Därför är CousticGlo ett alternativ att beakta vid renoveringar.

Beroende på takhöjd och omfattning av maskering kan vi oftast säga att vi kan restaurera upp till 200kvm/akustiktak på 2 dagar.

Vi är utbildade av CousticGlos internationella Master Trainee samt har back-up från samtliga CousticGlo team över hela världen. Erfarenhet från CousticGlo specialister som varit i tjänst över 40 år finns. Därför kan ni lita på att vi oftast erbjuder en beprövad lösning. Erfarenhet är mycket värt idag.

Nej, vi ser till att färga även mellan plattorna och bärverket. Höjer upp plattorna 1 cm och applicerar akustikfärg även där. 

 • En av de vanligaste frågorna är vilka tester som gjorts på flamsäkerhet och efterklangstid. Vi har professionellt utförda ljudtester, flamtester och Ghz tester. Både fält-tester och labtester. Se ”Dokument” för mer information. 

Vill ni vi ska utföra test-yta gör vi gärna det. Eller rekommenderar något referens-objekt i närheten som blivit renoverat av CousticGlo. Vi svarar med glädje på alla frågor ni kan tänkas ha. CousticGlo är ett alternativ för alla renoveringsprojekt där man vill återbruka och förnya all typ av akustiktak, inomhustak och undertak. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.